kuchnia z ikraLokalna Grupa Rybacka Kaszuby z siedzibą we Wieżycy oraz Północnokaszubska Lokalna Grupa Rybacka z siedzibą we Władysławowie w ramach działań na rzecz podnoszenia wartości produktów rybactwa oraz zdobywania wiedzy, wymiany informacji i doświadczeń na rzecz rozwoju obszarów zależnych od rybactwa, już po raz drugi realizują projekt unijny z udziałem szkół ponadgimnazjalnych KUCHNIA Z IKRĄ.

Uczniowie Powiatowego Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pucku, również w tym roku, biorą udział w projekcie. Dnia 27.10.2014 roku odbył się wyjazd do Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Sierakowicach - szkoły partnerskiej. Uczniowie, "pod okiem" Chefa Kazimierza Żołnowskiego, wykonywali zakąski zimne i gorące z ryb i owoców morza.

W wyjeździe uczestniczyły następujęce osoby:

  • Alicja Szmidt -klasa II TŻiUG
  • Magdalena Budzisz -klasa II TŻiUG
  • Piotr Styn klasa - II TŻiUG
  • Tomasz Srok klasa - II TŻiUG
  • Piotr Erlich - klasa III ZSZ- Kucharz
  • Anna Zwierska-Dampc - nauczyciel opiekun