W Poznaniu czekał na nas przewodnik Kamil, który przedstawił historię tego pięknego miasta, pokazał najciekawsze miejsca i opowiedział legendę o koziołkach z ratuszowej wieży. Po bardzo długim wędrowaniu był czas na odpoczynek….
Wczesnym rankiem następnego dnia po śniadaniu udaliśmy się tramwajem na targi POLAGRA 2024 food-horeca-foodtech, gdzie uczniowie mieli okazję zapoznać się z nowinkami w branży gastronomicznej. Oprócz profesjonalnego sprzętu, nowych produktów spożywczych czy opakowań poznali marki firm produkujących odzież, środki czystości stosowane w zakładach gastronomicznych. W czasie wydarzenia odbywał się konkurs cukiernictwa, warsztaty parzenia kawy, gotowania, z cukiernictwa, czy produkcji lodów rzemieślniczych. W trakcie zwiedzania uczestnicy targów mieli możliwość degustacji różnych produktów spożywczych oraz skorzystania z płatnej opcji oferty gastronomicznej.
Po owocnym i pełnym wrażeń dniu udaliśmy się w podróż powrotną do Pucka.
Zapraszamy do fotorelacji.