Uczniowie klas gastronomicznych naszej szkoły, na zaproszenie Pani Aliny Merchel,  brali udział w obsłudze gastronomicznej  DNIA KOBIET w PRZYSTANI PRZY MOLO MECHELINKI. Młodzi adepci sztuki kulinarnej, pod czujnym okiem Pani Klaudii Janus - Głogowskiej przygotowywali a następnie serwowali tradycyjną, kaszubską szpajzę cytrynową. Był to bardzo wartościowy dzień pełen wrażeń, spotkanie z produktami lokalnymi, a to wszystko w ciepłym, kaszubskim klimacie i malowniczym otoczeniu. 

Kolejna wizyta, miała związek ze Świętami Wielkanocnymi.
Uczniowie kształcący się w kierunkach Kucharz oraz Technik żywienia i usług gastronomicznych sporządzali babki wielkanocne: piaskowe, majonezowe, gotowane oraz drożdżowe. Wypieki naszej młodzieży były serwowane podczas jarmarku świątecznego.
Zapraszamy do fotorelacji...
Tekst i zdjęcia:
Anna Zwierska-Dampc