Uczniowie klasy 1 TŻiUG i 3 TŻiUG brali udział w obsłudze stanowiska gastronomicznego przeznaczonego dla pocztów sztandarowych, które uczestniczyły w obchodach zaślubin Polski z Morzem w Pucku.

Po oficjalnej części tego ważnego wydarzenia wymienieni uczestnicy mieli możliwość zakosztowania bigosu, gulaszu, które wcześniej zostały sporządzone w PCKZiU oraz drożdżówki przygotowanej przez Zrzeszenie Kaszubsko-Pomorskie Koło Puckie.

Po posiłku przedstawiciele pocztów sztandarowych mieli okazję porozmawiać i ogrzać się przy ciepłej kawie i herbacie w sali kominkowej, gdzie odbywał się zorganizowany dla nich poczęstunek.

Dla uczniów klas gastronomicznych tego typu wydarzenia stanowią wspaniałą okazję do praktycznej nauki zawodu, profesjonalnej obsługi gości i wdrażania zasad właściwej organizacji pracy.

Zespół Przedmiotów Gastronomicznych