Przez minione trzy tygodnie uczniowie klasy 3b oraz 2b kształcący się w zawodzie Kucharz mieli okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez szefową kuchni restauracji Kaszubski Młyn we Wierzchucinie - Panią Klaudię Janus-Głogowską.

Na pierwszych warsztatach młodzież miała okazję sporządzać wyśmienity gulasz, a następne uczniowie przygotowywali się do udziału w Jarmarku Bożonarodzeniowym w Pucku. Młodzi gastronomowie sporządzali musztardę, smalec, pasztet, a na ostatnich zajęciach - chleb.

Pani Klaudia koordynowała wykonywane przez uczniów czynności, określała proporcje użytych składników, opowiadała o stosowanych surowcach.

Po zakończeniu pracy uczniowie mieli okazję skosztować efektów swojej pracy i delektować się ich doskonałym smakiem.

Dzięki przeprowadzonym zajęciom młodzież niewątpliwie wzbogaciła swoje umiejętności kulinarne.

Zapraszamy do fotorelacji z warsztatów kulinarnych.