W dniu wczorajszym tj. 4 grudnia nasza Szkoła reprezentowana przez ucznia klasy 4 TŻiUG Damiana Wyrwała uczestniczyła w wojewódzkim konkursie gastronomicznym Hipolit Chef, organizowanym w Powiatowym Zespole Szkół nr 2 im. Hipolita Roszczynialskiego w Rumi. W potyczkach brali udział uczniowie z Trójmiasta, Powiatu Wejherowskiego oraz nasz reprezentant z PCKZiU w Pucku.

Podczas konkursu, jak co roku surowce z których uczestnicy mieli przygotować potrawę były wielką niewiadomą. Zadanie okazało się niezwykle wymagające, gdyż do sporządzenia dania zasadniczego uczniowie mieli wykorzystać pierś z kaczki, rokitnik oraz salsefię, a następnie zaprezentować swoje potrawy jury. Wśród oceniających znaleźli się: Tomasz Leśniak z Hotelu „Szafir” w Jastrzębiej Górze, Grzegorz Billot z Hotelu „Hilton” w Gdańsku, Dorota Maciejewska z firmy Gastrem, Lidia Klebba – Dyrektor Hotelu „Skipper” wRewie,  Marcin Sosnowski szef kuchni w tym hotelu  oraz Maciej Majzon-Wójtowicz – szef w Polskiej Akademii Czekolady w Łodzi.

Nasz uczeń wywalczył wyróżnienie oraz staż w restauracji Bukszpryt hotelu Skipper w Rewie.

Gratulujemy i ogromnie cieszymy się z jego sukcesu.