Uczniowie naszej szkoły kształcący się w zawodach Kucharz oraz Technik żywienia i usług gastronomicznych realizują staże w zakładach gastronomicznych na terenie Powiatu Puckiego. Praktyki zorganizował Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego w ramach projektu „Programy motywacyjne dla uczniów pomorskich szkół zawodowych”.

Nasza młodzież przez okres czterech tygodni ma okazję podszlifować swoje umiejętności kulinarne, poznać najnowsze trendy w gastronomii, nauczyć się pracy w zespole itp. Odbywa się to w następujących zakładach gastronomicznych: Restauracja Rosgard w Pucku, Restauracja Pod Złotym Lwem w Pucku, Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Primavera Conference & Spa w Jastrzębiej Górze, Hotel Best Western w Juracie, Hotel Dom Zdrojowy w Jastarni, Hotel Wieniawa w Rekowie, Hotel Bryza w Juracie, Zakład ZEN-JEDZ ZDROWO w Karwieńskich Błotach, Gospoda U Chłopa we Władysławowie, Restauracja Nordowy Mol w Celbowie, Poniżej przedstawiamy fotorelację z poszczególnych zakładów.

Anna Zwierska-Dampc
Barbara Budzisz